Juvan Tryffelikeskuksen tarjoamat palvelut: 

  • Tryffelitarhojen perustaminen ja tarhojen hoidon ohjaus
  • Tryffelisafarit (tryffeliseminaari, tryffelilounas, tryffelin metsästys -esitys koulutettujen koirien kanssa)
  • Tryffelisienirihmastolla siirrostettujen puuntaimien ja tryffelituotteiden myynti
  • Koiranomistajien ohjaus tryffelin metsästykseen

Tryffelitarha Juvan Tryffelikeskuksella


Tryffelitarhojen perustaminen

Juvan Tryffelikeskus on perustanut Suomessa 33 tryffelitarhaa, joista yksi sijaitsee Kultarannassa (Suomen presidentin kesäasunto), kaksi Latviassa ja kaksi Liettuassa. Suomen suurin tryffelitarha sijaitsee Juvan Partalassa.

Juvan Tryffelikeskus tarjoaa koulutusta, konsultointia ja materiaalia yksityisille maanomistajille tryffelitarhojen perustamiseen, Suomessa ja muualla. Perustamissopimus perustuu kahden vuoden mittaiseen, tai pidempään yhteiseen sopimukseen.

Juvan Tryffelikeskus ei vaadi osuutta sopimuksissa mainittujen alueiden tryffelisadosta, mutta varaa oikeuden julkistaa ja käyttää tryffelitarhasta saatuja tuloksia sekä kuvamateriaalia. JTK auttaa maanomistajia valitsemaan soveltuvan maa-alueen tryffelitarhaksi ja siirrostaa puuntaimet tryffelisienirihmastolla. JTK analysoi osana tryffelitarhan hoidon ohjausta tryffelitarhan maaperänäytteet ensimmäisenä ja toisena vuonna. Asiakkaamme saavat ohjeet taimien istutukseen ja kuinka suojata taimia kesällä ja talvella sekä ohjeistuksen tarhan yleishoitoon. JTK:n edustaja myös seuraa tryffelitarhan tilannetta vierailemalla paikan päällä vuosittain 1-2 kertaa. Tarhojen hoidon ohjauksessa JTK:n edustaja kerää satunnaisesti puiden juuristosta juurinäytteitä tutkiakseen tryffelisienirihmaston kehitystä ja esiintymistä. Kuvat tryffelisienirihmastosta lähetetään asiakkaille sähköposteitse.


Presidentti Tarja Halonen ja JTK:n johtaja Salem Shamekh tryffelifarmilla presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa


Tryffelisiirrostettuja puuntaimia

JTK siirrostaa myös eri tryffelilajien tryffelirihmastoja (T. aestivum/uncinatumT. melanosporum, and T. borchii) suomalaisiin puulajeihin. Tryffelisiirrostettuja puuntaimia on myynnissä Juvan Tryffelikeskuksella. Tryffelitaimien mukaan saa Suomen oloihin soveltuvat istutusohjeet.

JTK:lla tuotettuja, tryffeleillä siirrostettuja nuoria puuntaimia (Tuber aestivim/uncinatum or T. melanosporum or T. borchii)


Suomalaisten villitryffeleiden tutkiminen

Otamme mielellämme vastaan metsistä ja puutarhoista löytyneitä villejä maasieniä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Juvan Tryffelikeskuksen henkilöstö on arvioinut satoja Suomesta löytyneitä maasieniä, joita on arveltu tryffeleiksi. Todennäköisin aika löytää villitryffeleitä on heinäkuusta marraskuuhun. Kaikki Suomen metsistä ja puutarhoista löytyneet villitryffelit ovat tähän saakka olleet valkotryffeleitä ja löytyneet tammien sijaan muiden puiden alta. Useita Suomen villitryffelilajeja on tunnistettu ja tietoja julkaistu kansainvälisissä tiedejulkaisuissa.

Tryffelisafarit

Juvan Tryffelikeskus on järjestänyt kesäisin tryffelisafareita vuodesta 2003. Tryffelisafarin ohjelmaan kuuluu tryffelinmetsästys -esitys, jossa ohjeistamme koiranomistajia kouluttamaan koiriaan tryffelinmetsästykseen. Elokuussa 2014 järjestimme VIP-safarin, johon vierainamme osallistui presidentti Tarja Halonen, ministeri Olli Rehn ja suurlähettiläs Tanja Jääskeläinen.

Safarilla vieraat pääsivät näkemään tryffelitarhassa usean koiran työnäytöksen. Kesällä 2015 Tryffelikeskuksella yli 30 lagotto romagnolo –koiraa omistajineen harjoittelivat tryffelisafaria varten.


Koira harjoittelee tryffelinmetsästystä Juvan tryffelipuistossa


Juvan tryffelikeskuksen tryffelisafarin ohjelma:

Safari kestää noin 4 tuntia, johon kuuluu esitelmä suomalaisista tryffelitarhoista, tryffelisienirihmaston esittely mikroskoopilla, suomalaisten, italialaisten ja ranskalaisten tryffeleiden esittely, tryffelinmetsästys -esitys puistossa ja erinomainen tryffelilounas. Juvan Tryffelikeskuksen safari -ohjelma sopii erilaisille ryhmille: ystäville, perheille, yrityksille ja yhteisöille.