PALVELUT

Juvan Tryffelikeskus aloitti toimintansa tammikuussa 2007 ja on ainoa tutkimuskeskus Suomessa, joka on erikoistunut tryffeleiden tutkimiseen. Palveluihimme kuuluvat mm. tryffelitarhojen perustaminen ja tarhojen hoidonohjaus, tryffelitapahtumat ja –safarit, tryffelitaimien myynti ja koiranomistajien ohjaus tryffelin metsästykseen.

Meiltä voi yksityinen maanomistaja saada opastusta, konsultointia ja start up- materiaalia tryffelitarhan perustamiseen kirjallisella, vähintään kahden vuoden sopimuksella. Juvan Tryffelikeskuksella ei ole oikeutta sopimustarhaajan tryffelisatoon, sen tarhaaja omistaa itse, mutta tarhalta saatuja tuloksia ja sieltä otettuja valokuvia keskuksella on oikeus käyttää.

Tryffelin etsintä on tuottanut tulosta

TRYFELITARHAN PERUSTAMINEN

Olemme perustaneet Suomeen jo 33 tryffelitarhaa, joista yksi sijaitsee presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa. Latviaan olemme perustaneet tilauksesta kaksi tarhaa, samoin Liettuaan. Suomen suurin tryffelitarha sijaitsee Partalassa Juvalla Tryffelikeskuksen yhteydessä.

 Me Juvan Tryffelikeskuksessa olemme valmiita perustamaan maanomistajille sopimusmallin mukaisia tryffelitarhoja niin Suomessa kuin ulkomailla. Autamme sopimustarhaajia valitsemaan oikeantyyppisen peltoalueen sekä sopivat, tryffelillä siirrostetut puulajikkeet. Tutkimme tarhaksi aiotun maa-alan multanäytteen aloitettaessa sekä ensimmäisen ja toisen tarhausvuoden aikana. Sopimusasiakkaamme saavat meiltä ohjeet taimien istutukseen sekä suojaus- ja hoitotoimenpiteisiin ja henkilökuntamme vierailee tarhalla 1-2 kertaa vuodessa.

Tryffelitarhan toimenpiteisiin puoleltamme kuuluu myös juurinäytteiden kerääminen ja tutkiminen satunnaisista taimista vuosittain. Juurinäytteistä tutkimme mikroskoopilla tryffelirihmaston selviytymistä ja kehitystä ja valokuvat tutkimustuloksista lähetetään vuosittain tarhaajalle sähköpostiin. Maaperän lämpötilaa seurataan kahdella lämpötilalukijalla, joiden tiedot luetaan kahdesti vuodessa.

Tryffelitarhaa Juvan Partalassa

SUOMALAISTEN LUONNONTRYFFELIEN ANALYSOINTI

Vastaanotamme ja tutkimme mielellämme luonnontryffelilöydöksiä, joita suomalaiset toimittavat meille löytäessään niitä metsistään ja puutarhoistaan. Viimeisten kymmenen vuoden aikana olemme Juvan Tryffelikeskuksessa tutkineet satoja sieninäytteitä, joiden löytäjät toivovat tietoa siitä, onko löydös oikea tryffeli vai ei. Tryffelilöydöksiä on tehty erilaisilta alueilta Suomessa, kuten karttamme (tähän linkki) osoittaa. Todennäköisin ajankohta löytää luonnontryffeliä Suomessa on heinäkuusta marraskuuhun, riippuen talven kestosta sekä kevään ja kesän sateista. Kaikki metsistä ja puutarhoista löydetyt suomalaiset tryffelilöydökset ovat kuuluneet vaaleisiin lajeihin ja niiden isäntäpuiksi on todettu muita puulajeja kuin tammi. Tähän vuoteen asti olemme tutkineet näytteitä ilman veloitusta. Muutaman luonnontryffelilöydöksen tunnistuksesta on julkaistu artikkeli kansainvälisissä julkaisuissa.

Tryffelikartta

TRYFFELILLÄ SIIRROSTETTUJEN PUUNTAIMIEN TUOTTAMINEN

Juvan Tryffelikeskus tuottaa suomalaista alkuperää olevien eri puulajikkeiden taimia, jotka on siirrostettu tryffelisienellä, kuten Tuber aestivum/uncinatum (kesätryffeli) ja Tuber melanosporum (mustatryffeli). Toivomme aloittavamme kohtuuhintaisten tryffelitaimien myynnin lähitulevaisuudessa, ensimmäisten kesätryffelillä siirrostettujen tammien on suunniteltu olevan markkinoilla keväällä/kesällä 2017. Taimien ostajat saavat istutusohjeet sertifioitujen taimien mukana. Hintamme tulevat olemaan edullisempia kuin ulkomailta tuotettujen taimien.

TRYFFELISAFARI

Olemme järjestäneet  tryffelisafareita erilaisille ryhmille vuodesta 2013. Järjestämme myös tapahtumia koiraperheille, jolloin ohjaamme koiranomistajia harjoittelemaan koiriensa kanssa tryffelin etsintää. Elokuussa 2014 järjestimme kutsuvierassafarin, johon osallistuivat presidentti Tarja Halonen, ministeri Olli Rehn ja suurlähettiläs Tanja Jääskeläinen muiden erityisten vieraiden muassa. Kesällä 2015 Juvan Tryffelikeskuksessa tryffelikoirasafareille otti osaa yli 30 lagotto romagnolo-rotuista koiraa omistajineen ja heidän kanssaan harjoittelimme tryffelin etsintää oikealla tryffelitarhalla. Tapahtumapäivien aikana jaettu opastus ja kokemukset saatiin heti käyttöön ja kaikki koirat olivat innokkaita etsimään tryffeleitä, jotka harjoitteissa kätkettiin.

Koirasafarin osallistujia

Tryffelikoirasafarin osallistujia

Kuninkaankartanon Tryffelisafari

Kesto: noin 4 tuntia

Hinta: 60 € aikuinen
15 € (lapset 4 – 12 vuotta). Lapset alle 4 vuotta ilmaiseksi.

Lapset aikuisen seurassa.

Hintaan sisältyy

 • Juvan Tryffelikeskuksen ja suomalaisen tryffelitarhauksen esittely
 • Tutustuminen tryffelisieniin ja koetarhaan
 • Tryffelin metsästysnäytös tarhalla, paikalla koulutettu tryffelikoira
 • Maukas tryffelilounas tai -päivällinen.

Tryffelin metsästystä oman koiran kanssa 

Kesto: noin 5 tuntia

Hinta: 75 € aikuinen koiran kanssa
50 € aikuinen
15 € (lapset 4 – 12 vuotta). Lapset alle 4 vuotta ilmaiseksi.

Hintaan sisältyy

 • Juvan Tryffelikeskuksen ja suomalaisen tryffelitarhauksen esittely
 • Tutustuminen tryffelisieniin ja koetarhaan
 • Tryffelin metsästysnäytös tarhalla, paikalla koulutettu tryffelikoira
 • Ohjausta tryffelin metsästykseen, harjoituksia ja palautetta
 • Maukas tryffelilounas tai -päivällinen.

Tryffelikeskuksen esittely + kahvit

Kesto: noin 1 tunti

Hinta: 20€ aikuinen, minimiryhmä 12 hlö
Lapset alle 12 vuotta ilmaiseksi aikuisen seurassa

Hintaan sisältyy

 • Esitelmä tryffeleistä ja Juvan Tryffelikeskuksesta
 • Tutustuminen koetarhaan
 • Sienirihmaston tarkasteleminen mikroskoopilla
 • Karjalanpiirakka tryffelivoin kera
 • Kahvi / tee

Tryffelikeskuksen esittely 

Kesto: noin 45 min – 1 tunti

Hinta: 10€ aikuinen, minimiryhmä 6 hlö
Lapset alle 12 vuotta ilmaiseksi aikuisen seurassa

Hintaan sisältyy

 • Esitelmä tryffeleistä ja Juvan Tryffelikeskuksesta
 • Tutustuminen koetarhaan
 • Sienirihmaston tarkasteleminen mikroskoopilla

Tapahtumia järjestetään tilauksesta arkisin touko-lokakuun aikana (minimiryhmä 10 aikuista), mahdollisuuksien mukaan myös viikonloppuisin (minimiryhmä 15 aikuista). Tiedustelut ja ryhmien ilmoittautumiset vähintään neljä viikkoa aikaisemmin: Aija Myriin, 0400 158 788 tai etunimi.sukunimi@juva.fi.

IMG_1146

Presidentti Tarja Halonen ja Salem Shamekh tryffelikeskuksella 2014

AVOIMET OVET, TRYFFELITUOTTEET JA TRYFFELITAMMI-MYYNTI

Juvan Tryffelikeskuksella on yleisölle avoimet ovet kesäkaudella torstaisin 2.- 30.7.2020 klo 11-13 ja 12.6.- 28.8.2020 perjantaisin klo 11-13. Tänä aikana henkilökuntamme on paikalla esittelemässä toimintaamme sekä meiltä voi hankkia mukaansa tryffelituotteita ja tryffelillä siirrostettuja tammen taimia.

RYHMÄESITTELYT

Onko ryhmäsi ohikulkumatkalla, teatterimatkalla tai muuten vain etsitte käyntikohdetta? Järjestämme tilauksesta 45 minuutin esittelytuokioita toiminnastamme, tryffeleistä ja tryffelitarhauksesta ryhmille. Ota yhteyttä Aija Myriin 0400 158 788  tai etunimi.sukunimi@juva.fi.